Spaning – “Omöjlig” Whopper gör entré på Burger King i USA

Burger King introducerar nu en Whopper gjord med en vegetarisk hamburgare i samarbete med Impossible Foods.

Introduktionen sker på 59 restauranger i St. Louis-området. Enligt företagets tester kan man inte känna skillnaden mellan den gamla ”köttbaserade” Whoppern och den nya vegetariska varianten. Den vegetariska Whoppern kommer kosta ungefär en dollar mer än den traditionella köttburgaren. Nyckelingrediensen till den flaska köttupplevelsen är en genmodifierad jäst som ser ut att blöda och smakar som kött. Burger King var dock inte först ut, även företaget Beyond Meat har tidigare lanserat en växtbaserad hamburgare på kedjan Carls Jr.

Jordmåns spaning

Klimatdiskussionen och den alltmer individualistiska inställningen till mat driver på diskussionerna om framtidens mat. Många producenter vill jämföra sig och positionera sig ur hållbarhetsperspektivet. Vi kommer att se mer jämförelser och verifikat blir viktigare. Legala diskussioner om de vegetariska alternativens namn som kopplar dem samman med de animaliska versionerna är redan aktuellt.
Nu när det växtbaserade köttet lanseras “på riktigt” och bli lätttillgängligt för allmänheten blir det intressant att följa utvecklingen efter lanseringshypen. Om inget oväntat sker tar det tid att förändra matvanor, både ur produktions, – inköps- och konsumtionsaspekten. Nästa generation är förmodligen mer vana vid alternativ till traditionellt kött.

Källa: https://www.reuters.com/article/us-impossible-foods-ceo-burger/impossible-meatless-patty-gets-burger-king-whopper-test-idUSKCN1RD1WO