Spaning – Ny app guidar till bättre köpupplevelser

En nya app ska göra det roligare att handla i mataffären, samtidigt som användaren får matnyttig information om produkten.

Det kinesiska startup-bolaget Coolhobo fokuserar på att använda Augmented Reality-teknik (AR) för att förhöja millenials shoppingupplevelser. De har utvecklat en app som guidar konsumenten till rätt produkt och ger tips på hur man kan tillaga eller använda den. Importerade produkter är populära i Kina men det finns oftast inte så mycket information om dem.

Så funkar det

Användaren väljer en matvara hen vill köpa. Appen hjälper till att hitta en butik där varan finns och guidar kunden till rätt hylla. Väl där riktar kunden sin mobil mot produkten och får information om näringsinnehåll, tips på hur produkten kan tillagas och recensioner från andra.

Jordmåns spaning

Ett uppenbart snabbspår till individualiserad kosthållning vilket i allra högsta grad är en trend i tiden. Men vem är det som styr bedömningen av om ett livsmedel passar eller inte? Litar jag mer på mig själv, Livsmedelsverket eller på handeln? Här öppnas det dörrar för aktörer att styra konsumtionen och ”kunskapen” om varors lämplighet.

Källa: https://thespoon.tech/coolhobo-brings-augmented-reality-to-chinese-millennial-shoppers/