Spaning – Individualiserad kosthållning gör det svårt att bjuda på middag
MåltidstjänsterI rapporten framgår det att nästan fyra av tio hushåll (37%) har två eller flera olika kosthållningar. Cirka var femte hushåll uppger även att matpreferenserna har blivit mer olika under det senaste året.
Följden av de olika specialdieterna har blivit att drygt varannan svensk (52%) tycker att det har blivit svårare att bjuda på middag idag jämfört med för tre år sedan. Det visar en Sifo-undersökning som har gjorts på uppdrag av ViktVäktarna. Majoriteten (88%) av de tillfrågade i ViktVäktarnas rapport upplever dock inte att egen specialkost gör det svårare att gå på middag.
Jordmåns spaning
Den individualiserade kosthållningen är en gammal trend som uppenbarligen har utrymme att fortsätta att växa. Om trenden innebär att efterfrågan på nischade och anpassningsbara restauranger ökar, finns det goda möjligheter för den svenska restaurangnäringen att fortsätta utvecklas.
Källor: https://www.valio.se/hallbarhet-ansvar/magrapporten-2019/olika-ar-det-nya-normala
http://news.viktvaktarna.se/pressreleases/sifo-specialkost-goer-middagsbjudningar-svaarare-2938110