Spaning – Clas Ohlson tar succésamarbetet med Mathem till Norge

Sedan 2017 kan Mathems kunder beställa ur Clas Ohlsons sortiment när de komponerar sina matkassar. Samarbete har varit så framgångsrikt att hemfixarkedjan nu tar konceptet på export till Norges största nätbutik för dagligvaror, Kolonial.

I delårsrapporten skriver Lotta Lyrå, VD på Clas Ohlson, att de har goda erfarenheter från sitt samarbete med Mathem i Sverige där var tionde kundkasse nu innehåller en Clas Ohlson-produkt. Vidare skriver hon att de ser fram emot att erbjuda Clas Ohlson-produkter via norska matbutiken Kolonials populära e-handelsplattform.

Kolonial erbjuder hemleveranser i större delen av Norge, alla dagar i veckan. Inledningsvis kommer Kolonial att erbjuda 200 av Clas Ohlsons mest populära produkter. Därefter är planen att utöka sortimentet efterhand.

Jordmåns spaning

Återigen ett exempel på lite oväntade samarbeten utanför den traditionella värdekedjan. Ur Mathems perspektiv, förutom att få uppsida på transportkostnader, är detta ett sätt att möta framtida konkurrens från Amazon? Är framtiden en enda stor leverans i veckan (eller oftare) av diverse produkter från en eller ett fåtal aktörer?

Källa: https://www.butikstrender.se/clas-ohlson-tar-succen-till-norge/