Som äggproducent kan du välja att vara små- eller storskalig, ekologisk eller konventionell. Äggkonsumtionen ökar och dagens äggföretagare ser ljust på framtiden. Äggproducent i stor…
Biodling sker både i liten och stor skala. Biodlare i olika delar av landet har olika förutsättningar för att öka skalan på sin honungsproduktion och…
Som energiproducent kan du producera energi till försäljning eller för eget behov. Energieffektivisering är ett annat område som företagare i de gröna näringarna fokuserar på.…
Bara fantasin sätter gränser för vilka jobb du kan ta betalt för i ett entreprenadföretag. Allt fler upptäcker att det finns arbete som väntar för…
Som får och- lammföretagare kan du vara små- eller storskalig. Du kan sälja djuren till slakterier eller förädla och sälja produkter som kött, ost och…
Har du lust att satsa på uppfödning av kalkon, anka eller gås så behöver du ett stort djurintresse, och dessutom vara nyfiken på produktutveckling, marknadsföring…
Getföretagandet bygger på förädling av getternas mjölk. Getost är den vanligaste produkten och de flesta vidareförädlar mjölken själva på gården. Geten är populär på grund…
Svensk grisnäring har fått ett uppsving. God djuromsorg och låg användning av antibiotika värderas högt. Nya möjligheter till export bidrar till utvecklingen. Tillgång till nya…